Udržateľné pracovisko bez starostí o planétu

kancelaria24_udrzitelne_pracovisko

Klimatické zmeny sú problémom, ktorý ovplyvňuje nás všetkých, a je teda najvyšší čas začať Zem chrániť. Preto sme sa vydali na cestu k udržateľnejšej budúcnosti a túto možnosť teraz ponúkame aj vám. Zariadte si pracovisko produktmi, pri ktorých výrobe sa myslelo na životné prostredie. Samozrejme, bez kompromisu na kvalitu, dizajn aj cenu.

PREČO ZVOLIŤ EKOLOGICKY PRÍVETIVEJŠIE PRODUKTY?

✔ Pre lepší pocit

Ekologicky šetrné produkty do domácnosti nielen pomáhajú vytvoriť útulné a produktívne prostredie, ale tiež vám prinášajú lepší pocit. Z toho, že znižujete ekologickú stopu a prispievate k udržateľnej budúcnosti.

✔ Menej chemikálií

Výrobu bežných produktov sprevádza použitie rôznych lepidiel, rozpúšťadiel a iných chemických látok. Ekologicky vyprodukované produkty (napr. s certifikátom EcoLabel alebo s označením Ekologicky šetrný výrobok) sú navrhnuté tak, aby minimalizovali expozíciu škodlivým chemikáliám a zaistili vaše pohodlie a bezpečie.

✔ Šťastnejšia peňaženka

Ak má byť produkt ekologický, musí byť tiež trvanlivý. A keď nemusíte kupovať stoličku k PC každé 2 roky, je to úľava nielen pre životné prostredie, ale aj pre váš rozpočet.
Už samotná predĺžená záruka, ktorú poskytujeme ku každému produktu, prispieva k neplytvaniu zdrojmi. Chceme však zabrániť tomu, aby stolička skončila na skládke kvôli jednému ulomenému skrutku. Preto máme na sklade dostatok náhradných súčiastok a každú vám radi pošleme.

OZNAČENIE PRODUKTOV

Aby pre vás bola orientácia medzi udržateľnými produktmi jednoduchšia, nižšie nájdete zoznam certifikátov a značiek, ktoré môžete u našich produktov objaviť:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sipka_label 100% recyklovateľný

Každú súčasť produktu je možné recyklovať. To znamená, že po skončení životnosti je možné všetky jeho časti a materiály znova spracovať. Tým sa minimalizuje množstvo odpadu a čerpanie prírodných zdrojov.

sipka_label 100% vyrobený z recyklovaných materiálov

Produkt je vyrobený zo surovín, ktoré boli získané z už existujúcich recyklovaných materiálov. Takýto produkt nielen, že znižuje potrebu nových surovín, ale tiež dáva starým materiálom šancu na comeback v podobe udržateľného produktu.

sipka_label Zo 100% prírodných materiálov

Takýto produkt neobsahuje žiadne syntetické alebo chemicky upravené zložky. Všetky jeho súčasti a materiály sú prírodného pôvodu, ako sú drevo, bavlna, kameň alebo rastlinné vlákno. Ako také produkty pomáhajú planéte? Často sú rozložiteľné, mnoho z nich pochádza z obnoviteľných zdrojov a ich výroba a spracovanie produkuje menej skleníkových plynov.

sipka_label EcoLabel

EcoLabel je eko certifikácia udeľovaná Európskou úniou výrobkom, ktoré spĺňajú určité environmentálne štandardy a sú šetrné k životnému prostrediu. To zahŕňa obmedzenie negatívneho vplyvu na klímu, vodu, vzduch a pôdu počas celého životného cyklu výrobku. V praxi to znamená napr. použitie materiálov udržateľných zdrojov, minimum toxických látok, možnosť recyklácie alebo opravy aj znižovanie spotreby energie a vody.

sipka_label Ekologicky šetrný výrobok

Rovnako, ako EcoLabel zastrešuje označenie Ekologicky šetrný výrobok produkty spĺňajúce prísne environmentálne požiadavky. Ekoznačka garantuje minimálny obsah iných než obnoviteľných materiálov, obmedzenie použitia nebezpečných látok a zmesí či udržateľný pôvod dreva a ďalších prírodných materiálov. Regulácii podlieha aj použitie plastov, kovov aj skla použitého pri výrobe. Ide o českú značku, ktorá je však uznávaným dokladom aj v zahraničných krajinách.

sipka_label FSC

Certifikácia FSC sa týka drevených výrobkov a papiera. Ak uvidíte takto označené produkty, vedzte, že drevo, z ktorého sú také produkty vyrobené, pochádza z lesov, o ktoré je postarané s dôrazom na udržateľnosť. Teda tak, aby sa minimalizovalo odlesňovanie a zachovala sa jeho biodiverzita. Práve to certifikát FSC zaručuje.

sipka_label PEFC

Certifikácia PEFC je ďalšou certifikáciou pre udržateľné lesníctvo. Zahŕňa obdobné kritériá ako FSC, je však viac globálna a používa sa na celom svete. Produkty s PEFC certifikáciou pochádzajú z lesov, ktoré boli spravované s ohľadom na udržateľnosť a rešpektujú environmentálne a sociálne štandardy.

sipka_label Blaue Engel (Modrý anjel)

Der Blaue Engel je najstaršou globálnou ekologickou značkou pre produkty a služby. Táto značka identifikuje produkty a služby s optimálnymi environmentálnymi vlastnosťami a významne podporuje štrukturálny prechod ekonomiky k udržateľnosti.