Na čo myslieť pri výbere kancelárskeho nábytku

 

Pri zariaďovaní kancelárie alebo pracovne vás čaká celý rad rozhodnutí. Medzi tie prvé patrí výber kancelárskeho nábytkustolov, kontajnerov, skríň a doplnkov. Pomôžeme vám sa v tomto sortimente zorientovať, aby ste dostupný priestor využili skutočne naplno!

Všetko pre vaše pracovisko

Či už v kancelárii robíte čokoľvek, vaše základné požiadavky znejú pravdepodobne zhruba takto: pohodlné sedenie, dostatok pracovného i úložného priestoru a najlepšie aj reprezentatívny vzhľad. Poďme sa pozrieť na jednotlivé prvky, s ktorými toho všetkého dosiahnete.

Stoly

Písací stôl tvorí spolu s stoličkou či kreslom základ každého kancelárskeho pracoviska. V jadre ide síce „len“ o vodorovnú dosku na podnoži, možností je ale celá rada. Čo všetko by ste teda pri výbere mali vziať v potaz?

Rozmery

Stoly ponúkame v najrôznejších dĺžkach aj hĺbkach. Ak vás výmera kancelárie nijako neobmedzuje, zvážte napríklad elegantné stoly radu Lineart, ktoré vám ponúknu pôsobivé množstvo priestoru na prácu. Naopak 80 cm širokému stolu bez problémov nájdete miesto aj v tej najmenšej pracovni.

Umiestnenie v kancelárii

Ďalšou otázkou je, kam sa stôl chystáte postaviť. Niektoré sú navrhnuté pre použitie v rohu miestnosti, ale predstavivosti sa medze nekladú – skvele môže vyzerať napríklad ľavý rohový stôl bok po boku s pravým.

U voľne stojacich stolov odporúčame modely s čelnou doskou, ktorá sediacemu dopraje väčšie súkromie. Má ak stôl slúžiť v zasadacej miestnosti, siahnete rovno po jednacom stole.

Pevný, alebo nastaviteľný?

U bežných kancelárskych stolov býva horná doska medzi 73 a 77 cm nad zemou, čo je pre väčšinu z nás optimum pre prácu vsede. Ak vám z akéhokoľvek dôvodu vyhovuje iný rozmer, rozhodne stojí za pozornosť výškovo nastaviteľné stoly. Tie v posledných rokoch naberajú na popularite aj vďaka tomu, že umožňujú striedanie práce vsede a vstoje.

Kancelársky nábytok Impress (dezén javora)

Kontajnery

Väčšina našich kancelárskych stolov nemá zabudované úložné priestory, takže si ich môžete zariadiť presne podľa svojich predstáv. K tomu slúžia zásuvkové kontajneryideálne miesto na kancelárske potreby, s ktorými často pracujete, alebo rôzne osobné drobnosti.

Pojazdné kontajnery ľahko presuniete tam, kde ich práve chcete mať, ale nebojte sa – kolieska sú navrhnuté tak, aby skrinka nepopojížděla až príliš ochotne. Druhým typom sú potom prístavné kontajnery, ktorých výška spravidla zodpovedá stolom príslušného radu. Okrem úložného priestoru vám teda ponúknu aj viac miesta na prácu.

Skrine a police

Požiadavky na množstvo a podobu úložného priestoru sa medzi jednotlivými pracoviskami môžu zásadne líšiť. Preto väčšina našich nábytkových radov ponúka skrine najrôznejších veľkostí, od nízkych regálov až po šatníky. Z toho mora možností sme pre vás vybrali niekoľko tipov.

Nábytkový rad TopOffice vám necháva voľnú ruku – z širokej ponuky skríň poskladáte zostavu presne na mieru svojim potrebám. Šmrnc jej potom dodajú bytelná obkladové dosky v jeden zo štyroch dezénov. Aby ste to mali čo najjednoduchšie, ponúkame aj niekoľko hotových zostáv.

Pracujete ak s väčším množstvom papiera a tlačovín, zaslúži si vašu pozornosť archivačné skrine Praktik. Šanóny a dokumenty do nich uložíte kompaktne, prehľadne a bez starostí.

Doplnky

Téměř u každej nábytkovej rady nájdete aj sekciu „doplnky“. Tá je plná rôznych vychytávok, s ktorými nábytok plne prispôsobíte interiéru aj svojim potrebám. V kanceláriách pre viac osôb oceníte napríklad spojovacie prvky a paravány. Stôl rozšírite jedacím prvkom, prísedom alebo výsuvnou doskou, ku skriniam si zase môžete dokúpiť niky, dvere alebo prídavné zámky.

Nie každá rada ponúka všetky tieto možnosti, takže ak máte v hlave špecifickú predstavu o využití priestoru, odporúčame pri výbere začať práve tu.

Kancelársky nábytok TopOffice (dezén wenge)

Ktorá nábytková rada je pre vás najvhodnejšia?

Neobmedzujú ak vás vyššie uvedená praktická kritériá, odpoveď bude závisieť hlavne na vašom vkuse a samozrejme aj na rozpočte. Čiastka, ktorú ste ochotní utratiť napríklad za jeden stôl, pravdepodobne u obrovského open office nebude rovnaká ako v kancelárii výkonného riaditeľa.

K cenovo najdostupnejším radám v našej ponuke patrí SimpleOfficeImpress, Visio a ProOffice. Sú skvelou voľbou, ak zariaďujete väčší počet pracovísk alebo si strážite rozpočet. Vďaka jednoduchej konštrukcii je tento nábytok navyše veľmi všestranný, takže vám umožní naplno využiť aj atypicky tvarovanú miestnosť.

Sympatický kompromis medzi cenou a dizajnom predstavujú rady Manager alebo TopOffice. Skvele sa budú vynímať napríklad v kanceláriách stredného manažmentu.

Dizajnový nábytok ako Creator, Trevix alebo Lineart zaručene zaujme každého návštevníka, jeho exkluzivita sa však odráža aj v počiatočnej cene. Preto tieto rady odporúčame do riaditeľských kancelárií, kde jednáte s dôležitými obchodnými partnermi.

Spoločne to vymyslíme

Dúfame, že sme vám pomohli si ujasniť, čo vlastne vo svojej kancelárii budete potrebovať a ako si vybrať tú pravú nábytkovú radu. Optimálne riešenie je ale samozrejme pre každú situáciu trochu iné. Tak sa nás nebojte kontaktovať – radi vám pomôžeme nájsť to vaše.