Ako vybrať kancelársky stôl?

Kancelársky stôl tvorí spolu so stoličkou alebo kreslom základ čoraz viac pracovísk. Či už hľadáte cenovo dostupné stoly do administratívnych kancelárií, dominantu pracovne riaditeľa, alebo zlatú strednú cestu, radi vám s výberom poradíme.

Keď sa povie „kancelársky stôl“

Podstata kancelárskeho stola už nemôže byť jednoduchšia – nejde o nič viac než o vodorovnú dosku vo vhodnej výške. Pri sedení na správne nastavenom kancelárskom kresle je to pre väčšinu z nás približne 70 cm nad zemou alebo o niečo viac, čomu zodpovedajú štandardné rozmery stolov. Ak vám toto číslo z akéhokoľvek dôvodu nevyhovuje, nezúfajte – aj na to nájdeme riešenie.

Na výber máte z nespočetného množstva možností, ktoré sa budú líšiť cenou, praktickými parametrami aj dizajnom. V rôznych situáciách budú mať tieto kritériá rôznu váhu, takže univerzálnu odpoveď nečakajte, pokusíme sa vás však aspoň posunúť tým správnym smerom.

Na rozpočte záleží

Cena kancelárskeho stola logicky závisí aj od rozmerov, ďaleko väčšie rozdiely však nájdete medzi jednotlivými nábytkovými radmi. Nebojte sa, že by tie cenovo dostupnejšie nestačili – ich nižšia cena je daná najmä jednoduchosťou konštrukcie, čo znižuje náklady na výrobu a zároveň týmto prvkom dodáva na univerzálnosti.

U radov určených pre administratívne kancelárie sa cez kapsu príliš neplesnete. Sú teda skvelou voľbou, ak nakupujete väčšie množstvo alebo si strážite výdavky. Vedľa našich najpopulárnejších nábytkov Visio a Impress sem patrí ešte Visio LUX a ProOffice.